Financieele Dagblad (katern Morgen) | Als 17-jarige droomde ze al van onderwijs dat kinderen tot volle bloei laat komen. Twintig jaar en een succesvolle carriere als zakenvrouw en tech pioneer later pakt Claire Boonstra (1975) die puberpassie weer op.

‘Het zou zo fijn zijn als iedereen zodanig onderwijs krijgen dat hij zijn eigen grenzen kan verkennen. Misschien is dat in de toekomst ook nog wel te verwezenlijken als er meer inzicht komt in de menselijke geest.’

Dit waren de afsluitende zinnen van een opstel dat Claire Boonstra op 17-jarige leeftijd schreef in 1992. Ze kreeg er een 7,5 voor, en een wat zure reactie: ‘Een wat slappe conclusie, zo’n vrome wens gebaseerd op veel idealisme maar met weinig realiteitszin’, zo oordeelde haar docent.

Twintig jaar later, na een succesvolle loopbaan als zakenvrouw en ondernemer, pakte Boonstra haar puberwens weer op. Met de stichting Operation Education, die ze oprichtte in 2012, streeft ze naar een revolutie in het onderwijs. Niet met het opgeheven vingertje, wel door het stellen van fundamentele vragen aan iedereen die over het onderwijs beslist: van ouders tot leerkrachten en politici.

In het Morgen-katern van het Financieele Dagblad van zaterdag 20 augustus 2016 een groot interview over Boonstra’s drijfveren, visie en ideeen voor een beter onderwijssyssteem.