Manon

Manon ...

Houdt van observeren, uitvogelen, zich vastbijten in een onderwerp en de feiten vertolken naar een reportage, nieuwsbericht of opiniestuk dat loopt als een trein, dat inzicht geeft of inspireert. 

Met gedegen journalistiek onderzoek, of dat nu op de redactie, in een stoffige bibliotheek of een ver vluchtelingenkamp is, wil ze achterhalen hoe het zit. 

Schrijft nu vooral voor het Financieele Dagblad, soms voor andere media. Spreekt op gezette tijden op de radio of houdt lezingen over Boko Haram, waarover zij in 2015 een boek schreef. 

Heeft een bijzondere interesse voor armoedekwesties, conflict, ondernemen, handel en landbouw. De wortels daarvoor liggen in tien jaar ontwikkelingswerk, met name in West-Afrika. Schreef reportages over arbeidsomstandigheden in de textielfabrieken van Bangladesh en vertelde daarover in Nieuwsuur. Publiceerde ook reportages over onder meer lepra in Nigeria, vluchtelingen in Libanon, zonne-energie in Niger, cacao uit Sierra Leone en over religie, sport, kinderarbeid en politiek in Mali. In 2013 werden columns over werk en leven in Mali gebundeld in een boekje getiteld 'Bamako Bonjour! Over heethoofden, hulp en humor in crisistijd'

Deed onderzoekswerk voor Wemos, Fairfood en de Landelijke India Werkgroep, met als resultaat onder meer een publicatie over de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie in Zuid-India.  

Maar kan eigenlijk schrijven over alles.

Neem contact met me op voor interviews, reportages, lezingen, tips, ideeen of gewoon een kop koffie ter kennismaking, via het contactformulier of sociale media.