Bienvenu, welkom…

WELKOM op de website van deze freelance journalist en schrijver, met wortels in het ontwikkelingswerk en bijzondere belangstelling voor ondernemen, ondernemen in opkomende markten en mensenrechten. 
 
Ik onderzoek en schrijf zelf of in opdracht van diversen. Over uiteenlopende onderwerpen, van 'topvrouwen' in het bedrijfsleven tot vluchtelingen in Libanon, melkveehouders in Zuid-Holland of energieondernemers in Niger. Ik ben sterk in nieuwsverhalen, reportages, persoonlijke portretten, maar beschrijf net zo graag alledaagse taferelen in mijn achtertuin. In 2015 verscheen mijn boek De opstand van Boko Haram. In 2013 de bundeling columns getiteld Bamako Bonjour, over de vier jaar dat ik in Mali werkte. 
 
Ik klim dus voor vanalles in de pen. Op een redactie, in een stoffige bibliotheek of vanuit een (ver) buitenland.
 
Ik schrijf (en schreef) voor onder meer De Volkskrant, het Financieele Dagblad, ondernemersblad De Zaak, het vakblad voor ontwikkelingssamenwerking Vice Versa en de Belgische variant MO*opiniesite Joop.nl, alsook voor Trouw, het Amsterdamse blad Amsterdam & Co en voor mezelf. Deed eerder onderzoekswerk voor Wemos, Fairfood, de Landelijke India Werkgroep en de Universiteit van Nijmegen. Ook commerciele opdrachten zijn welkom.
 
Naar aanleiding van mijn boeken en reportages verschenen er interviews in het Brabants Dagblad, De Correspondent, in Nieuwsuur en op de radio, bij Met 't oog op Morgen, Dichtbij NL en BNR Nieuwsradio. Regelmatig licht ik op de radio de laatste ontwikkelingen rondom Boko Haram toe. Soms geef ik lezingen. 
 
Ik hou van observeren, uitvogelen, interviewen, me vastbijten in een onderwerp en dan een verhaal maken dat loopt als een trein, dat inzicht geeft of inspireert.  
 
Verder kennismaken? Leuk! Bel (aan), schrijf, app of sms.    
 

Hartelijke groet,

 

Manon Stravens

manonstravens@gmail.com
0031 (0) 6 29840811