Financieele Dagblad | Zoektocht naar ‘kampioenen’, veelbelovende vernieuwers onder het Nederlands bedrijven: van 3d-printermakers tot de eerste online marktplaats voor duurzame energie. Lees alle verhalen op www.fd.nl/kampioenen!

Voor de derde jaar op rij gaat het Financieele Dagblad op zoek naar kampioenen onder het Nederlandse bedrijfsleven, jonge, innovatieve bedrijven. In een serie belichten we tot de zomer acht veelbelovende bedrijven die zijn verkozen tot de Nieuwe Kampioenen 2017.

Ik doe voor de tweede keer de coordinatie van deze serie. Alle verhalen zijn hier te lezen, met een interactieve kaart met alle winnende bedrijven van de afgelopen jaren.

Vandaag (maandag 29 mei) SendCloud uit Eindhoven. Drie twintigers ontwikkelden een automatische verzendtool die vooral de kleinere en middelgrote webshops helpen hun pakketjes sneller te vervoeren in een ‘supercompetitieve’ markt.

15 mei: Ultimaker uit Geldermalsen. 3d-printerfabrikant ruilt hobbyisten in voor de multinationals. Het wordt knokken op de 3d-printermarkt.

8 mei: Heliox uit Best: voor deze Philips-spruit en fabrikant uit Best was de snellader voor elektrische bussen het ei van Columbus. Want de batterijbus is dé bus voor de toekomst van de stad.

24 april: Pensioenprijsvechter Brand New Day uit Amsterdam houdt ervan verzekeraars te pesten, maar kan niet achterover leunen. Innovatie in de pensioenwereld gaat veel te langzaam.

10 april: Metaalprinterfabrikant Additive Industries uit Eindhoven maakt metaalprinten makkelijk en goedkoop. Want 3d-metaalprinters maken ‘ultiem maatwerk’ mogelijk.

27 maart: Online marktplaats duurzame energie Vandebron is de luis in de pels van de kolenboeren. Voor de energietransitie zijn grote én kleine partijen van belang.

20 maart: Het openingsverhaal! Acht nieuwe kampioenen zijn de beloften van vandaag. Dit zijn de finalisten!