Op 31 augustus overhandigde ik het eerste exemplaar van mijn tweede boek ‘De opstand van Boko Haram – Hoe een ideologische revolte in Nigeria uitgroeide tot een oorlogsmachine’, aan SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij, in perscentrum Nieuwspoort, Den Haag.

De boekpresentatie van 

De opstand van Boko Haram

Hoe een ideologische revolte in Nigeria uitgroeide tot een oorlogsmachine

vond plaats op maandag 31 augustus om 14.30 uur in zaal Wandelganger I van internationaal perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag.
Mr. C.G. (Kees) van der Staaij, fractievoorzitter SGP en lid van de vaste commissie van Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer nam het eerste exemplaar in ontvangst. 

Meer informatie over het boek vertelt de flaptekst:

Jama’atu Ahlis Sunna Lidda’Awati Wal-Jihad, bekend als Boko Haram, houdt Nigeria al jaren in de greep en heeft duizenden burgerdoden op haar kerfstok. Toch beginnen de internationale alarmbellen pas echt te rinkelen na de ontvoering van de 276 ‘Chibok-meisjes’ in 2014.
Beschreven als een radicale religieuze sekte, terreurorganisatie, criminele bende, sociale beweging en politiek instrument, weten we tot op heden weinig van Boko Haram.
Maar opererend in de ontvlammende Sahel, waar landsgrenzen niets voorstellen en waar ook Al Qaida en IS zich ophouden, is aandacht voor dit soort lokale bewegingen juist cruciaal. Hoe groeide een ideologische revolte uit tot een moordmachine? Wie zijn ze, wat willen ze, hoe opereren ze en wie financiert hen? En waarom kan Nigeria, ‘Gigant van Afrika’, haar niet verslaan?